Adviezen

Ingroeiende teennagels voorkomen
Een ingroeiende teennagel komt meestal voor bij de grote teen en dient zo snel mogelijk verholpen te worden. Druk door slecht passende schoenen en het te kort knippen van de nagels zijn de grootste risico’s voor het ontstaan van ingroeiende teennagels. Let bij het knippen van de nagels dat u de nagel recht af knipt en dat u de nagel niet te kort knipt, rond de hoeken van de nagel iets af met een vijl.

Let op eeltranden en kloven
Wanneer u veel eelt heeft zorgt dit voor een dikke, harde en brokkelige rand. Deze eeltranden ontstaan door druk in combinatie met wrijving. Als deze eeltrand verwaarloost wordt kunnen er pijnlijke kloven ontstaan. Kloven zijn pijnlijke scheuren in het eelt, dit gebeurt doordat de huid minder elastisch is geworden. Kloven komen meestal aan de hiel voor, waar de huid extra droog is. Om pijnlijke kloven te voorkomen adviseer ik u regelmatig een pedicure te bezoeken welke overtollig eelt tijdig kan verwijderen, daarnaast is het van belang dat u de voeten dagelijks insmeert met een vochtregulerende voeten crème.

Koop de juiste schoenen
Het is verstandig om uw schoenen aan het einde van de dag te kopen. Uw voeten zijn dan namelijk iets meer opgezwollen dan in de ochtend. Op die manier voorkomt u dat u schoenen koopt die later gaan knellen, met alle gevolgen van dien. U kunt zich laten adviseren over uw schoenmaat bij een schoenspeciaalzaak, dit voorkomt veel voetproblemen.

Was uw voeten
Was uw voeten dagelijks, zónder zeep. Droog uw voeten na het wassen altijd goed af, vooral tussen de tenen. Trek niet meteen uw sokken aan, geef uw voeten eerst de kans om goed te drogen.

Gebruik een goede vochtregulerende crème
Uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. U dient de crème aan te brengen op de gehele voet, maar niet tussen de tenen. Welke voeten crème het beste bij u past hangt af van uw huidtype, laat u hierover goed adviseren.

Uw voeten verdienen aandacht
U kunt te maken krijgen met ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. Houdt daarom goed uw voeten in de gaten. Mocht u voetklachten ervaren of twijfels hebben, neemt u dan gerust contact met mij op zodat ik het voor u kan beoordelen.

Let goed op uw voeten
Vaak geven uw voeten al aan dat er iets niet goed zit. Ervaart u pijn aan uw voeten? Verdring de pijn dan niet maar laat er eens naar kijken, de meeste voetklachten zijn namelijk goed te verhelpen.